Nieuwsberichten

Afdrukken

NK Vilt 7-8 juli 2012

Afgelopen weekend is op de gerenoveerde viltbaan van MGC Appelscha het NK Vilt gespeeld. Gelijk een mooie aftrap voor de senioren, want in 2013 wordt op deze baan het Europese Kampioenschap gespeeld voor deze klasse. Gezien de scores van afgelopen weekend, algemeen gezien, is er zeker nog eer te behalen met enige trainingsarbeid. De baan is ook nog maar zeer recent weer geopend voor spelers.

Helaas is vanwege de vele regen op zondag deze dag door een deel van de deelnemers van slechts 1 ronde gespeeld.

Vanuit MGC Leeuwarden deden dit weekend Elly Mulder en Petra Tenge mee bij de dames senioren. Annie Jasper en Paulien Jasper deden mee bij de dames en Alex Jasper, formeel uitkomend voor MGC Dormagen-Brechten, bij de heren.

Met 5 deelnemers en dan 3 medailles winnen, doe je het als vereniging nog niet eens zo slecht.. Mooiste prestatie was van Petra Tenge die Nederlands Kampioen werd bij de dames senioren, voor clubgenote Elly Mulder en Alie Visser van MGV DUNO.

Bij de dames werd Annie Jasper 3e, voor schoondochter Paulien Jasper-Visser. Kampioene werd hier Marianne Groenendijk van MGC Zoetervoor en Wendy van Luijpen van RMC De Holeridders werd hier 2e.

Alex Jasper lag lang op medaillekoers, een mindere slotronde op zaterdag en de regen op zondag ontnamen de kans op herstel en daardoor moest hij genoegen nemen met een 6e plaats. Kampioen werd Jacco van der Stelt (MGC Drachten) voor Richard Zwarts (MGC Appelscha) en Huub Bottenberg (MGC Drachten).

Bij de jeug won Youri Bottenberg (MGC Drachten) en bij de heren senioren mag Wilbert van Helmond (MGV DUNO) zich viltkampioen van Nederland noemen.

Alle prijswinnaars van harte!