Nieuwsberichten

Afdrukken

2 tegen 2 toernooi Putten

Op zaterdag 17 november jl. is het 2 tegen 2 toernooi gespeeld op de overdekte baan in Putten. Deze toernooivorm met koppels heeft het afgelopen jaar aan populariteit gewonnen, zo ook bij leden van MGC Leeuwarden, aangezien er vier koppels waren die uit leden van onze club bestonden.

De koppels die deelnamen waren Alex en Paulien Jasper (Alex kwam formeel uit voor zijn Duitse club Dormagen-Brechten), Petra Tenge en Elly Mulder, Annie Jasper en Fedde ten Hoeven en het vierde koppel bestond uit Otto Hoekstra en Piet Tiekstra (Piet kwam formeel uit voor de Zweedse club Tantogardens BGK). Wat zijn we eigenlijk ook een internationale vereniging aan het worden zo..

Het speltype van dit toernooi is als volgt, je gaat als koppel de baan op samen met een ander deelnemend koppel. Om de beurt begin je een baan en scoor je geen 1 of zelfs meer, dan kan jouw koppelgenoot proberen diezelfde baan beter te scoren, dus als voorbeeld: stel Alex zou baan 1 beginnen en deze mist, dan zou Paulien kunnen proberen deze baan alsnog in 1x te scoren.

Je begrijpt dan al dat je op deze manier vrij lage scores kunt krijgen en dat de scores van deelnemende koppels vrij dicht bijelkaar liggen vaak. Het verschil tussen winst en verlies is dan erg klein.

Hoe hebben de "Leeuwarder" koppels het gedaan? Op zich niet bijzonder. Alle koppels kenden eigenlijk één wat mindere ronde tijdens de wedstrijd en dat bleek uiteindelijk funest voor een eindklassering binnen de prijzen. Afgezien van het koppel Piet/Otto haalden alle koppels de 'cut' na vier ronden en mochten ze nog een vijfde finaleronde spelen.

De eindklasseringen waren als volgt:
Alex / Paulien 11e
Annie / Fedde 15e
Petra / Elly 19e
Piet / Otto 23e

Het toernooi werd uiteindelijk gewonnen door Mees Bouwman en Henk Goris van EMG De Putters uit Bennekom.

Klik hier voor de volledige uitslag van het toernooi en kijk maar hoe klein de verschillen zijn in de stand.