Nieuwsberichten

Afdrukken

2tegen2 toernooi een succes!

Op Hemelvaartsdag (9 mei jl.) organiseerde MGC Leeuwarden voor het eerst een 2tegen2 toernooi, in plaats van het traditionele individuele toernooi dat al sinds jaar en dag op Hemelvaartsdag in Leeuwarden gespeeld wordt. Met een deelname van 40 spelers (20 koppels) kan er teruggekeken worden een geslaagde 1e editie, zeker in combinatie met het prachtige weer van deze dag!

Het weekend aansluitend op het toernooi, werd ook de Nederlandse Kampioensschappen Comb en Matchplayi georganiseerd op de banen van MGC Appelscha, zeer waarschijnlijk kozen een aantal potentiële deelnemers aan ons toernooi voor een extra trainingsdag in Appelscha, waardoor de totale deelname misschien nog hoger uit had kunnen vallen.

De wel aanwezige deelnemers maakten er echter een spannende strijd van. Het winnende koppel (103 slagen), Alex & Paulien Jasper, had ook een Leeuwarder tintje, daar zij woonachtig zijn in Leeuwarden en ook verbonden zijn aan de vereniging als resp. voorzitter en donateur. In wedstrijden komen zij vanwege sportieve motieven / mogelijkheden echter uit voor andere verenigingen, namelijk het Duitse MGC Dormagen-Brechten en MGC Oirschot uit het zuiden van Nederland. Eigenlijk stond het koppel Huub & Jarno Bottenberg van MGC Drachten de gehele dag bovenaan, echter werden zij in de vijfde en laatste ronde nog ingehaald door het Jasper-koppel en eindigden op 104 slagen. De eerste vijf plaatsen in de eindrangschikking leverden prijzengeld op, op een gedeelde 3e/4e plaats eindigden hetkoppels Jarno Bottenberg (Drachten) & René Bos (Wageningen) en het koppel uit Appelscha Zeno & Aernout Folkertsma, beide koppels hadden 107 slagen nodig gehad. Op een gedeelde 5e/6e plaats waren het Leeuwarder koppel Piet & Otto Hoekstra, samen met Twentse koppel Wim Hulscher & Dorus van Veendaal terug te vinden, zij hadden 108 slagen nodig gehad deze dag.

Voor een volledige uitslag van deze dag, klik hier.

We hopen alle deelnemers in 2014 weer mogen te begroeten!