Nieuwsberichten

Afdrukken

Verrassend Enentoernooi!

Zondag 6 oktober was de datum van het Enentoernooi georganiseerd door MGC Leeuwarden voor wedstrijdspelers van de Nederlandse Minigolfbond (NMB). Bij dit toernooi mogen de spelers slechts 1x slaan en tellen alleen de gescoorde 'enen', eigenlijk heel simpel.. Aan het eind van de dag heeft degene die de na 5 ronden de meeste enen geslagen heeft gewonnen.

In totaal waren er deze dag 24 deelnemers op deze wedstrijd afgekomen. 17 heren en 7 dames zagen het zitten om hun geluk te beproeven op deze prachtige zonnige zondag, op de banen van MGC Leeuwarden, gelegen in het recreatiegebied de Groene Ster binnen het mooie natuurgebied de Grote Wielen aan de rand van Leeuwarden.

Bij de dames was Paulien Jasper (woonachtig in Leeuwarden, maar uitkomend voor het Duitse MGC Göttingen) die de hele dag in strijd was met Trijn Hatzmann uit Appelscha en uitkomend voor de lokale MGC Appelscha. Na 4 van de 5 ronden was de stand zelfs volledig in evenwicht, maar in de laatste en beslissende ronde bleek Paulien net even meer te kunnen brengen. De strijd om plek 3 was niet minder spannend. Vrijwel de hele dag had Joyce Druijf van MGC Appelscha hier op gestaan en deze had ook eerder de blik naar boven gericht dan op de achterhoede, maar in de laatste ronde kwam juist daar het gevaar vandaan, in de vorm van Alie Visser uitkomend voor MGV DUNO uit Doorwerth. Deze laatstgenoemde bewaarde het beste voor het laatst en stootte in 1x door naar plek 3 in de eindstand.

Bij heren waren alle ogen gericht op Alex Jasper (woonachtig in Leeuwarden en uitkomend voor het Duitse MGC Dormagen-Brechten), goed bekend met de baan in Leeuwarden natuurlijk. Echter zo'n enentoernooi is ook bij uitstek een mogelijkheid voor anderen om zgn. toppers eens even flink het vuur aan de schenen te leggen. Sjors Fijma, uit Leeuwarden en spelend voor MGC Leeuwarden, is zo iemand en liet dat vandaag zien. Stoicijns werd een gedegen voorsprong opgebouwd door Sjors van 4 enen en ondanks een wat minder slotakkoord pakte Sjors toch enigszins verrassend deze dag de winst! Werd Alex dan 2e? Nee, want net als bij de dames was er nog een 'dark horse' op oorlogspad in de persoon van Sietse van Zandvoort (oud-Leeuwarder, al vindt Sietse dat hij altijd een Leeuwarder blijft en dat is ook zo natuurlijk), maar nu uitkomend voor MGV DUNO, welke duidelijk in zijn sas was vandaag zo onder de rook van Liwwaden. Sietse bouwde zijn partij prima op en eindigde met zijn beste score om daarmee Alex te achterhalen. Een sudden death barrage bleek noodzakelijk om te bepalen wie 2e en wie 3e zou worden. Sietse zag zijn kans schoon en verwees Alex op de tweede play-off baan naar plaats 3 in de eindstand. Het gebeurt niet vaak, maar vandaag gaf plek 4 ook prijs en deze werd opgeeist door Roelof Hooijsma van MGC Appelscha.

Voor de volledige uitslag van het Enentoernooi kun je hier klikken
.

Iedereen bedankt voor zijn of haar komst en we hopen jullie nog vaak bij ons op de baan te mogen begroeten!