Nieuwsberichten

Afdrukken

2tegen2 toernooi succesvol verlopen!

Op 29 mei jl. is het traditionele 'hemelvaartstoernooi' van MGC Leeuwarden weer gespeeld. Voor de 2e keer volgens het 2tegen2 format, waarbij in koppels gespeeld worden en deze om en om een van de 18 banen als eerste begint. Slaagt de poging niet direct, dan mag de ander proberen een verbetering in de score te maken. Dit is een populair format geworden de afgelopen jaren in Nederland, waarbij het deelnemersveld doorgaans dicht tegen elkaar aankruipt qua socres.

De winnaars van de 1e editie, Alex & Paulien Jasper leken lang op weg om ook deze keer de hoofdprijs te winnen, maar in de laatste ronde werd de eerste prijs hun ontfutselt door het Drachtster koppel Louis Otten & Jarno Bottenberg. Vorig jaar was het nog het Jasper-koppel dat in de laatste ronde de winst afnam van Jarno Bottenberg, die toen samenspeelde met (vader) Huub Bottenberg. Jarno zal gedacht hebben, dat kan ik ook..

Andere eervolle en prijswinnende plekken in de eindstand waren: 3e plaats: Eppie Paulusma & Roelof Hooijsma, 4e plaats: Wim Hulscher & Dorus van Veenendaal en op de 5e plaats: Richard & Lourens Zwarts.

Klik hier voor de volledige uitslag.